File de porc la cuptor
PrinteazaFile de porc la cuptor din: file de porc, rozmarin, usturoi, cuisoare, supa, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg file de porc
- 1 rămurică de rozmarin
- 3 căţei mari de usturoi
- 3-4 cuişoare
- supă
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zdrobiţi usturoiul, tocaţi fin rozmarinul, condimentaţi fileul cu acestea, apoi cu sare şi piper după gust.
Legaţi fileul care a fost subţiat, umplut cu aceste condimente, apoi rulat şi legat cu aţă specială de bucătărie.
Puneţi carnea astfel pregătită, într-o tavă, cu ulei, la cuptor fierbinte. Intoarceţi-o des pentru a se rumeni pe toate feţele.
Carnea trebuie să rămână fragedă şi albă. Pentru aceasta, dacă devine prea uscată, adăugaţi câte un polonic cu supă fierbinte.
Când fileul este frumos aurit, dezlegaţi aţa, tăiaţi-l în felii şi puneţi-le pe platoul cald.
File de porc la cuptor
Pofta buna!