File de porc glazurat
PrinteazaO reteta de file de porc glazurat din: file de porc, suc de portocala, usturoi, ghimbir, sos de peste thai, sos de soia si zahar brun.
Ingrediente:
- 1 file de porc
sos:
- sucul de la 4 portocale şi un pic de coajă de portocală
- un pic de usturoi
- ghimbir
- sos de peşte thai
- sos de soia
- zahăr brun
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un vas plat. Vasul se pune pe foc, și când conţinutul începe să fiarbă se adaugă carnea. Se lasă să fiarbă 3-4 minute pe o parte şi apoi se întoarce si pe cealaltă parte. Se continuă aşa 15-20 de minute până ce carnea este gata.
Veţi vedea că sosul îşi va reduce din cantitate şi va deveni ca o glazură.Aveţi grijă să nu se ardă, adăugând suc proaspăt de portocale.Carnea se poate servi cu garnitură de orez sau cu mazăre.
Poftă bună!