File de porc gratinat
PrinteazaO reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon.
Poate te intereseaza si File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb
- 500 g file de porc
- 400 g arpagic
- 4 crenguţe cimbru
- 6 roşii uscate (în ulei)
- 20 g sâmburi de pin
- 40 g brânză gouda rasă
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 200 ml supă
- 200 ml vin roşu
- 3 linguri amidon
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea felii rotunde de circa 2 cm grosime. Tăiaţi arpagicul în două. Tocaţi cimbrul şi roşiile mărunt. Amestecaţi-le pe amândouă cu sâmburii de pin şi brânza, încingeţi cuptorul la 180°C.
Prăjiţi carnea în ulei, condimentaţi-o şi aşezaţi-o într-o formă termorezistentă. Aşezaţi peste ea amestecul cu roşii, apoi arpagicul. Aşezaţi carnea pe al doilea nivel de jos al cuptorului şi lăsaţi-o circa 10 minute să fiarbă înăbuşit.
După aceea, scoateţi-o din cuptor şi aşezaţi-o pe o farfurie. Stingeţi sosul format cu supă şi vin. Fierbeţi-l circa 5 minute, îngroşaţi-l cu amidon, apoi condimentaţi-l.
Poftă bună!