File de porc cu rubarba
PrinteazaFile de porc cu rubarba din: salvie, usturoi, ulei de masline, file de porc, sare de mare, piper, prosciutto, rubarba.
Ingrediente:
- 1 mana de frunze proaspete de salvie
- 2 catei de usturoi, decojit
- ulei de masline
- 2 fileuri de porc
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 10 felii de prosciutto sau sunca
- 12 tulpini lungi de rubarba, spalata
Mod de poreparare:
Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar. Adaugati usturoiul si zdrobiti.
Puneti si 5 linguri de ulei de masline, apoi cu acest amestec frecati pe toate partile fileul de porc si lasati-l la marinat 1 ora.
Preincalziti cuptorul la 220°C. Asezonati carnea de porc si inveliti fiecare file in 5 felii de prosciutto.
Daca va mai ramane marinată, puneti-o peste prosciutto. Taiati rubarba bucati de lungimea unui deget si puneti-o intr-o tava.
Asezati fileurile peste rubarba.
Presarati deasupra salvia ramasa si stropiti cu ulei de masline.
Luati o bucata de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o.
Intindeti-o peste carne si fixati-o bine, acoperind marginile vasului.
Tineţi 15 minute in cuptor, apoi inlaturati hartia si mai coaceti inca 15 minute.
Scoateti vasul din cuptor si lasati-l la racit 5 minute. Serviti imediat.
File de porc cu rubarba
Pofta buna!