File de porc cu rubarba

Printeaza

File de porc cu rubarba din: salvie, usturoi, ulei de masline, file de porc, sare de mare, piper, prosciutto, rubarba.

Ingrediente:

  • 1 mana de frunze proaspete de salvie
  • 2 catei de usturoi, decojit
  • ulei de masline
  • 2 fileuri de porc
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 10 felii de prosciutto sau sunca
  • 12 tulpini lungi de rubarba, spalata

 

 

Mod de poreparare:

Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar. Adaugati usturoiul si zdrobiti.

Puneti si 5 linguri de ulei de masline, apoi cu acest amestec frecati pe toate partile fileul de porc si lasati-l la marinat 1 ora.

Preincalziti cuptorul la 220°C. Asezonati carnea de porc si inveliti fiecare file in 5 felii de prosciutto.

Daca va mai ramane marinată, puneti-o peste prosciutto. Taiati rubarba bucati de lungimea unui deget si puneti-o intr-o tava.

Asezati fileurile peste rubarba.

Presarati deasupra salvia ramasa si stropiti cu ulei de masline.

Luati o bucata de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o.

Intindeti-o peste carne si fixati-o bine, acoperind marginile vasului.

Tineţi 15 minute in cuptor, apoi inlaturati hartia si mai coaceti inca 15 minute.

Scoateti vasul din cuptor si lasati-l la racit 5 minute. Serviti imediat.

 

 

File de porc cu rubarba

File_de_porc_cu_rubarba

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.