File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit
PrinteazaFile de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez, mazare si ceapa verde.
Ingrediente:
- 420 file de porc, curatat si taiat in medalione
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura amestec chinezesc din 5 condimente
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de amidon
- 1 ou batut
- 225 g orez gatit
- 200 g mazare decongelata
- 2 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit: Se pun împreună medalioanele de porc, sosul de soia şi amestecul de cinci condimente chinezeşti; se lasă la marinat 5 minute.
Se încinge o tigaie antiaderentă şi se prăjeşte carnea de porc 2-3 minute pe fiecare parte, până este pătrunsă.
Se adaugă I50ml de apă fiartă şi mierea şi se lasă la fiert 2 minute. Se amestecă amidonul cu puţină apă, se pune în sos şi se lasă pe foc până se îngroaşă.
Intre timp, se prepară orezul. Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca pentru omletă, şi se prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte.
Se ia de pe foc, se rulează şi se taie fâşii. Se adaugă orezul şi mazărea în tigaie, se amestecă şi se prăjesc 3-5 minute
. Se amestecă cu grijă cu omleta şi cu ceapa, se asezonează şi se mai lasă pe foc 1 minut.
Se serveşte cu carnea de porc şi cu puţin sos de soia.
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu asa ceva