File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit

Printeaza

File de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez, mazare si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 420 file de porc, curatat si taiat in medalione
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura amestec chinezesc din 5 condimente
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de amidon
  • 1 ou batut
  • 225 g orez gatit
  • 200 g mazare decongelata
  • 2 cepe verzi, tocate

 

Mod de preparare:

File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit: Se pun împreună medalioanele de porc, sosul de soia şi amestecul de cinci condimente chinezeşti; se lasă la marinat 5 minute.

Se încinge o tigaie antiaderentă şi se prăjeşte carnea de porc 2-3 minute pe fiecare parte, până este pătrunsă.

Se adaugă I50ml de apă fiartă şi mierea şi se lasă la fiert 2 minute. Se amestecă amidonul cu puţină apă, se pune în sos şi se lasă pe foc până se îngroaşă.

Intre timp, se prepară orezul. Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca pentru omletă, şi se prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte.

Se ia de pe foc, se rulează şi se taie fâşii. Se adaugă orezul şi mazărea în tigaie, se amestecă şi se prăjesc 3-5 minute

. Se amestecă cu grijă cu omleta şi cu ceapa, se asezonează şi se mai lasă pe foc 1 minut.

Se serveşte cu carnea de porc şi cu puţin sos de soia.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.