Punch de Portocale și Ananas: e o băutură răcoritoare, plină de arome exotice și culori vibrante, perfectă pentru a aduce un strop de prospețime la orice ocazie. Timp de pregătire: 10 minute Timp total: 10 minute Ingrediente 1 litru suc de portocale proaspăt stors (sau din comerț, fără zahăr adăugat) 1 litru suc de […]
File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin
PrinteazaFile de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc.
Ingrediente:
- 1 cub de unt
- 2 tulpini de telina, taiata cubulete,
- o ceapa, taiata marunt
- 3 linguri de salvie, taiata marunt
- 2 linguri de cimbru, taiat marunt
- 30 g dintr-o franzela, taiata cubulete
- 30 g samburi de pin
- 10 g caise uscate, taiate marunt
- 2 kg file de porc cu os, taiat in doua si deschis la jumatate
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 160°C. Topeşte un cub de unt într-o tigaie, apoi adaugă ţelina, ceapa, o lingură de salvie şi una de cimbru. Condimentează şi căleşte timp de 5 minute. Aşază pâinea, caisele şi sâmburii de pin într-un castron şi adaugă ceapa.
Condimentează din nou şi amestecă bine. întinde carnea şi desfă-o ca să poţi pune umplutura. Ruleaz-o şi leag-o cu un şnur.
Pe exteriorul fileului, presară sare, piper şi restul de cimbru şi salvie. Infăşoară rulada cu folie de staniol şi coace-o timp 2 ore. Apoi las-o la 20 de minute, îndepărtează şnurul şi taie friptura în felii groase.
File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin
Pofta buna!