File de pui în otet balsamic
PrinteazaO reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii.
- 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele)
- 1 lingură unt topit
- sare
- piper
- 1 lingură zahăr
- 5 linguri oţet balsamic
- 250 ml supă
- 150 g smântână
- 400 g roşii
Mod de preparare:
Spălaţi bucăţile de carne, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi desprindeţi-le de pe oase. Prăjiţi-le în untul topit cca. 10 minute la foc redus pe fiecare parte, condimentaţi-le şi păstraţi-le calde. Caramelizaţi zahărul în grăsimea din tigaie.
Stingeţi cu oţetul şi supa. Adăugaţi smântână şi lăsaţi totul să fiarbă cca. 3 minute. Spălaţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi. Adăugaţi-le în sos şi condimentaţi-l după gust.
Serviţi-l alături de puiul pregătit înainte. Dacă doriţi, ornaţi-l cu busuioc. Pentru garnitură, pregătiţi cartofi la cuptor.
File de pui în otet balsamic
Pofta buna!