File de pui în otet balsamic

Printeaza

File de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii.

Ingrediente:

  • 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele)
  • 1 lingură unt topit
  • sare
  • piper
  • 1 lingură zahăr
  • 5 linguri oţet bal­samic
  • 250 ml supă
  • 150 g smântână
  • 400 g roşii

 

Mod de preparare:

Spălaţi bucăţile de carne, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi desprindeţi-le de pe oase. Prăjiţi-le în untul topit cca. 10 minute la foc redus pe fiecare parte, condimentaţi-le şi păstraţi-le calde. C

aramelizaţi zahărul în grăsimea din tigaie.

Stingeţi cu oţetul şi supa. Adăugaţi smântână şi lăsaţi totul să fiarbă cca. 3 minute.

Spălaţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi. Adăugaţi-le în sos şi condimentaţi-l după gust.

Serviţi-l alături de puiul pregătit înainte. Dacă doriţi, ornaţi-l cu busuioc. Pentru garnitură, pregătiţi cartofi la cuptor.

File de pui în otet balsamic

Pofta buna!

 

 

 

Dulceață de ardei iute

Dulceață de Ardei Iute din: ardei iute, zahar, apa, suc de lamaie, sare. Dulceața este o rețetă inedită, care combină dulceața de la zahăr cu iuțeala ardeilor.   Ingrediente: 200 grame de ardei iute (puteți ajusta cantitatea în funcție de cât de picantă doriți dulceața) 300 grame de zahăr 200 ml apă Sucul de la […]

Zacuscă tradițională

Zacuscă tradițională din: ardei copti, vinete, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg de ardei copti (gogoșari sau kapia) 500 g de vinete coapte 500 g de ceapă 500 g de roșii 200 ml de ulei de floarea soarelui 4-5 căței de usturoi Sare și piper după gust   […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.