File de rechin cu legume
PrinteazaFile de rechin cu legume din: fileuri de rechin, fasole verde, morcovi baby, ardei capia, ardei iute, amidon, vin alb, seminte de mac, rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui, busuioc, lamai.
Ingrediente:
- 4 fileuri de rechin
- 400 g fasole verde
- 300 g morcovi baby
- 3 ardei capia
- un ardei iute
- o lingura cu amidon
- 500 ml vin alb sec
- 50 g seminte de mac
- doua rosii
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- busuioc
- lamai
Mod de preparare:
Fileurile de rechin se spală, se scurg de apă, se ung cu ulei şi se condimentează. Se trec prin seminţele de mac, se presează uşor cu mâna ca să se lipească seminţele şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30 de minute.
Se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Ardeii capia si ardeiuliute se spala, se curata de seminte si se toaca marunt. Se incinge putin ulei intr-o cratita, se presara ardeii si se calesc cinci minute. Se adauga rosiile tocate marunt, se mai calesc doua minute, apoi se toarna vinul alb.
Se condimenteaza, se fierbe cinci minute, se adauga amidonul dizolvat in putina apa si se lasa pe foc pana s-a ingrosat sosul. Fasolea verde si morcovii se fierb, se servesc alaturi de fileuri de rechin si sosul picant, presarate cu busuic tocat.
Un alt sos se poate face din suc de lamaie, vin alb, amidon, sare, piper si busuioc.
File de rechin cu legume