File de şalău cu cartofi natur
PrinteazaO reteta de file de salau cu cartofi natur din: file de salau, cartofi, sos worchester, ulei, cimbru, lamaie, sare si piper.
- 600 g file de salau
- 500 g cartofi
- 1 lingura sos Worchester
- 50 ml ulei
- 3-4 crengute de cimbru
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati fileul de salau de eventualele oscioare ramase de la filetat. Spalati-l, stergeti-l cu servetele absorbante si presarati-l cu sare si piper. Prajiti pestele in ulei, la foc potrivit, pana cand se rumeneste bine pe toate partile.
Spre final stripiti fileul cu zeama de lamaie si cu sosul Worchester. Curatati cartofii, taiati-i in bucati si fierbeti-i in apa cu putin sare. Calati cartofii, 3-4 minute, in ulei. Serviti fileul de salau cald, stropit cu sosul in care s-a calit, alaturi cu cartofii calzi.
File de şalău cu cartofi natur
Pofta buna!