File de şalău în crustă de brânză

Printeaza

O reteta de file de salau in crusta de branza din: file de salau, branza topita, galbenusuri, faina, ulei, piper boabe, parmezan, tarhon, sare si piper.

Ingrediente:File de şalău în crustă de brânză

  • 700 g file de salau
  • 300 g branza topita
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura piper boabe
  • 50 g parmezan ras
  • 1 legatura tarhon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati peste, scurgeti-l de apa, stergeti-l si taiati-l in fasii de circa 2,5-3 cm. Presarati-le cu sare, piper proaspat macinat si tarhon tocat marunt. Treceti-le apoi prin faina si prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc bine pe mabele parti.

Scoateti-le din tigaie si puneti-le intr-un vas termorezistent. Separat, intr-un castron amestecati bine branza topita cu galbenusurile, apoi adaugati tarhonul ramas, sare si piper dupa gust.

Puneti acest amestec in vasul cu pestele prajit si puneti vasul in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit 10-15 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate vasul din cuptor, presarati parmezanul ras. Serviti preparatul cald.

File de şalău în crustă de brânză

File de şalău în crustă de brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.