File de salau cu legume la gratar
PrinteazaO reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper.
- 1,5 kg file de salau mare
- 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu)
- 3 lingurite condimente
- 50 ml ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 200 g masline (verzi si negre)
- 1 lamaie
- 1 foaie de dafin
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, il speli, îl ştergi bine cu un şervet, apoi îl ungi cu ulei de măsline. Aşezi fileul de peşte în tavă, împreună cu măslinele (dacă ai peşte întreg, atunci umpli peştele cu măslinele), torni vinul alb, ulei de masline si pui 2 lingurite condimente. Poti folosi piper verde in loc de cel negru, clasic.
Mai adaugi si o foaie de dafin, acoperi cu folie de aluminiu si dai tava la cuptorul preincalzit. Legumele gata curatate, le fierbi inca 5 minute. Separat, fierbi in apa cu 1 lingurita de condimente, 2 morcovi si 2 cartofi rosii pe care i-ai taiat cu cutitul ondulat.
După 30 de minute, iei folia de aluminiu, pui legumele în tavă şi mai dai tava la cuptor încă 10 minute. Scoţi apoi peştele pe un platou, aşezi legumele de jur-împrejurul peştelui şi decorezi cu lămâia tăiată în formă de coşuleţ şi cu felii de lămâie răsucite în spirală sau poţi lăsa să se vadă doar legumele fierte şi peştele.
File de salau cu legume la gratar
Pofta buna!