File de salau in sos de marar

Printeaza

O reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper.

Ingrediente:File de salau in sos de marar

  • 600 g file de salau
  • 1 ceapa
  • 3 legaturi marar
  • 1 lamaie
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita condimente
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati fileul de salau, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele. Presarati-l cu sare si piper, apoi treceti-l prin faina. Prajiti fileul in 50 ml ulei incins, la foc potrivit, pana ce se rumeneste frumos, pe ambele parti.

Separat, intr-o alta tigaie, caliti in uleiul ramas ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi dupa 2 minute adaugati mararul tocat marunt. Caliti-l 1-2 minute la foc mic, apoi puneti in tigaie putin apa.

Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 5-6 minute, dupa care puneti doua linguri de faina desfacute in 50 ml apa si condimente. Amestecati incontinuu pana cand sosul se ingroasa. Potriviti de sare si piper si mai lasati sosul sa fiarba 1 minut.

File de salau in sos de marar

File de salau in sos de marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.