File de salau in sos de marar
PrinteazaO reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper.
- 600 g file de salau
- 1 ceapa
- 3 legaturi marar
- 1 lamaie
- 4 linguri faina
- 1 lingurita condimente
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati fileul de salau, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele. Presarati-l cu sare si piper, apoi treceti-l prin faina. Prajiti fileul in 50 ml ulei incins, la foc potrivit, pana ce se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Separat, intr-o alta tigaie, caliti in uleiul ramas ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi dupa 2 minute adaugati mararul tocat marunt. Caliti-l 1-2 minute la foc mic, apoi puneti in tigaie putin apa.
Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 5-6 minute, dupa care puneti doua linguri de faina desfacute in 50 ml apa si condimente. Amestecati incontinuu pana cand sosul se ingroasa. Potriviti de sare si piper si mai lasati sosul sa fiarba 1 minut.
File de salau in sos de marar
Pofta buna!