File de salau cu spuma de somon si sos de midii

Printeaza

File de salau cu spuma de somon si sos de midii din: fileuri de salau, somon, midii, smantana, vin alb, albusuri de ou, ceapa, lamaie, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de salau
  • 300 g somon proaspat
  • 300 g midii
  • 250 ml smantana dulce
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 albusuri de ou batute spuma
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 30 g unt
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Fileul de salau se transeaza in 2 felii subtiri, apoi se aseaza umplutura in mijloc si se impacheteaza spre centru.

Intr-o tava putin adanca unsa cu unt se pun fileurile de salau umplute cu spuma de somon obtinuta cu ajutorul unui blender electric din somonul proaspat, sare si piper, suc de lamaie, toate acestea fiind amestecate cu albusurile batute spuma.

In tava se adauga vinul alb si ceapa tocata marunt si se introduce in cuptorul incins la 160°C. Midiile se soteaza in putin unt intr-o tigaie.

Se adauga sosul strecurat rezultat din gatirea pestelui la cuptor, se reduce si se adauga smantana. Se serveste pe pat de spanac.

File de salau cu spuma de somon si sos de midii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.