Șalău la Cuptor în Stil Tradițional: Sănătos și Delicios din: salau, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper, lamaie. Descoperă secretul unei mese delicioase și sănătoase cu această rețetă autentică de șalău la cuptor. Inspirată din bucătăria tradițională, această rețetă combină gustul unic al peștelui proaspăt cu aromele naturale ale ierburilor […]
File de salau cu verdeata
PrinteazaFile de salau cu verdeata din: file de salau, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, ciuperci, sare grunjoasa, piper, cimbru, pesmet, lamai si spanac.
- 8 bucati file de salau
- ulei pentru prajit
- 2-3 legaturi ceapa verde
- o legatura de marar
- o legatura patrunjel
- 2 linguri orez nefiert
- 8 ciuperci
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- cimbru uscat si macinat
- 100 g pesmet
- 1-2 lamai
- spanac proaspat pentru ornat
Mod de preparare:
Fileul de şalău se trece printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se unge cu puţin ulei.
Separat, se curăţă ceapa verde, mărarul, pătrunjelul şi ciupercile şi se toacă mărunt.
Se căleşte ceapa în puţin ulei, se adaugă ciupercile şi un polonic de apă călduţă.
Orezul se spală şi se căleşte împreună cu ceapa şi ciupercile.
După ce au fiert, se adaugă verdeaţa şi 1-2 linguriţe de pesmet cât să se lege.
Se lasă să se răcorească timp de 10 minute. Intre timp, se iau bucăţile de peşte, se taie şi se umplu cu verdeaţa călită.
Se trec prin pesmet şi se prăjesc în uleiul încins.
După ce s-au rumenit, se scot şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant.
Se servesc ornate cu spanac verde şi cu lămâie.
File de salau cu verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Șalău la Cuptor în Stil Tradițional: Sănătos și Delicios
Pofta buna!
imi place pestele indiferent de modul de pregatire