File de somon in aluat
PrinteazaFile de somon in aluat din: file de somon, aluat de foitaj, spanac, ricotta, smantana, usturoi, galbenus, lapte, marar, ulei de masline, sare, piper.
- 500 g file de somon
- 500 g aluat de foitaj
- 200 g spanac proaspat sau congelat
- 250 g ricotta
- 2 linguri cu smantana
- 1 catel de usturoi
- 1 galbenus
- 2 linguri cu lapte
- marar
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu puţin ulei, pune un căţel de usturoi necurăţat şi zdrobit cu muchia unui cuţit. Lasă-l un minut, după care îndepărtează-l şi adaugă fileul de somon.
Prăjeşte-l două minute pe fiecare parte. Separat, căleşte spanacul până ce se evaporă toată apa.
După ce s-a răcorit, amestecă-l cu ricotta şi smântână. La final, aromatizează cu mărarul tocat fin. Intinde aluatul într-o foaie potrivit de mare şi pune deasupra amestecul de spanac
. Pe jumătate din foaie, aşază fileul rece de somon condimentat pe ambele părţi cu sare şi piper. Acoperă cu cealaltă jumătate de aluat.
Presează bine pe margine ca să nu iasă umplutura. Dacă rămâne aluat, pune câteva fâşii deasupra.
Unge aluatul cu gălbenuş amestecat cu lapte şi dă-l la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute. Serveşte după ce s-a răcorit.
File de somon in aluat
Pofta buna!