File de somon cu ardei gras si telina
PrinteazaFile de somon cu ardei gras si telina din: ardei gras, file de somon, suc de lamaie, telina, sare, piper, otet, zahar, ulei, supa, unt, supa de peste, smantana, hasmatuchi.
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 4 felii file de somon (a cca 150 g)
- 4 linguri suc de lamaie
- 200 g telina
- sare
- piper
- 2 linguri otet
- 1 lingura zahar
- 1 lingura ulei
- 2 linguri unt
- 50 ml supa de legume
- 100 ml supa de peste
- 50 ml smantana dulce
- hasmatuchi
Mod de preparare:
Se curata ardeii grasi, se taie sferturi si apoi se decupeaza cu o forma mica (3 cm lungime) inimioare pentru decor.
Se stropeste pestele cu 2 linguri sue de lamaie si se lasa sa se patrunda 10 min.
Se decojeste telina si se rade; se opareste In apa clocotita cu otet si zahar cca 2-3 min.
Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se sterge pestele, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga 1 lingura de unt; apoi se prajeste pestele 3 min. pe fiecare parte.
In a doua tigaie se topeste- 1 lingura de unt si se incalzeste telina cu supa de legume; se pipereaza.
Se scoate pestele din tiga-ie si se stinge sosul cu 2 linguri suc de lamaie, supa de peste si smantana dulce. Se fierbe pana scade, se sareaza si se pipereaza. Se bate cu mixerul.
Se asaza somonul pe patul de telina si se toarna deasu- pra sosul. Se decoreaza cu inimioare de ardei gras si eventual cu frunzulite de hasmatuchi.
File de somon cu ardei gras si telina
Pofta buna!