File de somon condimentat
PrinteazaO reteta de file de somon condimentat din: file de somon, ulei de masline, pudra de ghimbir, boia, boabe de piper, mustar cu boabe, miere si lamaie.
- 1 file de somon de 1,5 kg cu piele
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru uns
- 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
- 1 lingurita de boia
- 1/2 lingurita boabe de piper zdrobite (nu macinte)
- 1 lingura de mustar cu boabe
- 1 lingurita de miere
- 1 lamaie, taiata felii, peste servire
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt sau cu folie de aluminiu – astfel, peştele nu se va lipi de tavă. Se unge somonufcu ulei şi se aşază cu pielea în jos, pe hârtia de copt.
Se amestecă ghimbirul măcinat cu boiaua, piperul, muştarul, mierea şi o lingură ulei de măsline şi se unge somonul, pe partea fără piele. Se dă la cuptor, neacoperit, timp de 20 de minute, până când se pătrunde – poţi verifica asta împungând somonul cu vârful unui cuţit, iar carnea ar trebui să se taie foarte uşor.
Se serveşte direct din tavă sau se transferă pe un platou ridicând peştele cu ajutorul hârtiei de copt. Sefeliază în şase bucăţi, care se servesc cu felii de lămâie alături.
File de somon condimentat
Pofta buna!