File de somon în crustă de ciuperci
PrinteazaFile de somon în crustă de ciuperci din: file de somon, ciuperci, paine, smantana, albus, ulei de masline, patrunjel, marar, seminte de susan, sare si piper.
- 500 g file de somon
- 100 g ciuperci champignon
- 150 g paine
- 1 albus
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 1 fir de marar
- 150 g smantana
- 1 lingura seminte de susan
- sare si piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai feliuţe. Le înăbuşi într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, un praf de sare şi unul de piper, plus o lingură de apă.
Fileul de somon îl cureţi de piele şi îi tai marginile. Pui pâinea în blender tăiată cuburi, mărarul şi pătrunjelul, smântână, albuşul, ciupercile înăbuşite şi bucăţile tăiate de pe marginile somonului.
Pasezi până obţii o pastă omogenă, pe care o laşi la frigider pentru 3 de minute. întinzi compoziţia de ciuperci între două folii transparente şi aplatizezi cu un sucitor, până obţii un strat cu grosimea de jumătate de centimetru.
Indepărtezi folia de deasupra, pui fileul de somon peste compoziţia întinsă şi rulezi până se îmbracă complet somonul.
Aşezi somonul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, presari seminţe de susan şi-l coci în cuptorul preîncălzit, timp de un sfert ţie oră. Laşi să se odihneastă câteva minute, apoi tai felii.
Serveşti preparatul cu spanac fiert sau o garnitură de legume.
File de somon în crustă de ciuperci
Pofta buna!
Sa-mi prepari si mie asa ceva sa vad cum este
Foarte bun somonul, greu sa-ti iasa crusta cum trebuie, dar asa este foarte bun. Eu am mancat la restaurant asa ceva