Somon cu sos de legume pe pat de cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ardei gras, rosie, vin alb, cuscus, apa clocotita, unt, dovlecel, somon, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1-2 linguri de ulei de masline 1-2 cepe, felii subțiri 3-4 căței de usturoi tocat fulgi de ardei iute sare […]
File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei
PrinteazaFile de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si cimbru verde.
- 4 fileuri de somon (somn sau cod)
- sucul de la o lamaie mica
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
pentru garnitura de legume:
- 2 dovlecei mici
- 1 fir de usturoi verde
- 4 rosii coapte bine
- 1 lingurita cimbru verde
Mod de preparare:
Speli fileurile de somon si le usuci bine intr-un servet curat. Le stropesti cu suc de lamaie, le sarezi si piperezi dupa gust si le dai la rece.
Intre timp, pregatesti legumele: dovleceii ii tai cubulete, usturoiul il toci, rosiile le decojesti prin oparire si le tai tot cubulete.
Intr-o lingura de ulei prajesti dovlecelul, adaugi usturoiul, rosiile si le fierbi acoperit cam 7 minute, apoi adaugi cimbru din belsug si felioare de lamaie.
Fileurile de somon le prajesti pe gratarul uns cu ulei, pe ambele parti. Servesti pestele cu garnitura de legume alaturi.
Pofta buna!
poate iti place si:
File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt
File de somon cu prosciutto, spanac si iaurt din: linte, somon, prosciutto, ulei de masline, lamaie, menta, patrunjel, busuioc, spanac, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte 6 fileuri de somon (circa 200 g fiecare) 12 felii subţiri de prosciutto (sau bacon afumat) ulei de măsline 1-2 lămâi 2 căni de frunze de verdeaţă (mentă, […]
Pofta buna!