File de somon la grătar cu lămâie şi mărar

Printeaza

O reteta de file de somon la gratar cu lamaie si marar din: fileuri de somon, marar, chives, lamai si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon, de câte 750g fiecare, cu piele
  • 1 mână mare de mărar, tocat grosier
  • 2 linguri de chives, tocat grosier
  • 2 lămâi, tăiate în felii subţiri
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se aşază un file de somon cu pielea în jos şi se acoperă cu ierburile tocate grosier. Se aşază deasupra un strat de felii de lămâie şi se asezonează bine cu sare şi piper. Se aşază celălalt file deasupra, cu pielea în sus.

Se leagă laolaltă cele două bucăţi de somon cu sfoară sau cu un fir de rafie care trebuie să fie udat bine ca să nu se ardă pe foc. Se unge somonul cu ulei de măsline şi se înfăşoară într-un strat dublu de folie de aluminiu.

Se aşază somonul pe un stativ de metal într-o zonă mai rece a grătarului timp de 7 minute pe fiecare parte. Apoi se scoate folia de aluminiu şi se reaşază somonul pe grătar. Se mai lasă 3-5 minute pe fiecare parte până când se carbonizează pielea, iar carnea este făcută bine. Se ridică cu grijă de pe grătar.

File de somon la grătar cu lămâie şi mărar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.