File de somon cu legume si seminţe de fenicul
PrinteazaO reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc.
- 4 file de somon fara piele (a circa 150 g)
- 2 linguri suc de lamaie
- cate 2 ardei grasi galbeni si verzi
- 1 ceapa medie
- 1 catel de usturoi
- 100 ml supa
- sare
- piper
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- 2 linguri ulei de busuioc
Mod de preparare:
Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi stropiţi-l cu suc de lămâie. Tăiaţi ardeiul în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.Tăiaţi ceapa peştişori.Tăiaţi usturoiul în jumătate şi frecaţi cu el o cratiţă.
Preîncălziţi cuptorul la200°C. Puneţi ardeiul şi ceapa în cratiţă şi turnaţi supa fierbinte. Condimentaţi somonul cu sare şi piper, aşezaţi-l peste legume şi presăraţi seminţele de fenicul. Stropiţi totul cu ulei, acoperiţi vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi daţi totul cca. 20 de minute la cuptor.
Scoateţi mâncarea de la cuptor, ornaţi-o cu busuioc, presăraţi-o cu piper şi serviţi-o.
File de somon cu legume si seminţe de fenicul
Poftă bună!