File de somon cu legume si seminţe de fenicul

Printeaza

O reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc.

Ingrediente:

  • 4 file de somon fara piele (a circa 150 g)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • cate 2 ardei grasi galbeni si verzi
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml supa
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 2 linguri ulei de busuioc

 

Mod de preparare:

Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi stropiţi-l cu suc de lămâie. Tăiaţi ardeiul în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.Tăiaţi ceapa peştişori.Tăiaţi usturoiul în jumătate şi frecaţi cu el o cratiţă.

Preîncălziţi cuptorul la200°C. Puneţi ardeiul şi ceapa în cratiţă şi turnaţi supa fierbinte. Condimentaţi somonul cu sare şi piper, aşezaţi-l peste legume şi presăraţi seminţele de fenicul. Stropiţi totul cu ulei, acoperiţi vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi daţi totul cca. 20 de minute la cuptor.

Scoateţi mâncarea de la cuptor, ornaţi-o cu busuioc, presăraţi-o cu piper şi serviţi-o.

File de somon cu legume si seminţe de fenicul

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.