File de somon cu legume si sos de mustar
PrinteazaFile de somon cu legume si sos de mustar din: fileuri de somon, cartofi, morcovi, mazare, vin, dafin, sare, piper, unt, faina, mustar, smantana.
Ingrediente:
- 3 fileuri de somn
- 3 cartofi tăiaţi în jumătăţi
- 3 morcovi tăiaţi în sferturi
- 150 g mazăre congelată
- 70 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- 3-4 boabe piper
- sare
Sosul de muştar:
- 30 g unt
- 20 g făină
- 1 lingură muştar
- 200 ml smântână
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare File de somon cu legume si sos de mustar:
Intr-o crăticioară se pun la fiert legumele spălate şi tăiate, în apă cât să le cuprindă şi vinul alb.
Se adaugă sare, piper boabe, foaia de dafin şi se fierb 10 minute.
Se pun apoi fileurile de peşte şi se mai fierbe până ce peştele este bine pătruns.
Se scot fileurile de peşte pe o farfurie, se scurg legumele şi se păstrează zeama.
Pentru sosul de muştar, se încinge untul într-o tigaie. Se pune făina şi se amestecă bine.
Se adaugă muştarul, apoi se stinge cu 150 ml din zeama de la legume şi peşte.
Se lasă la fiert 2-3 minute, apoi se adaugă sare, piper negru măcinat şi smântână.
Se mai dă în câteva clocote, până când sosul se leagă bine.
Se serveşte peştele cu legume şi sos de muştar.
Pofta buna!