File de somon cu orez si legume

Printeaza

File de somon cu orez si legume

Ingrediente:

  • 40 g mazăre congelată
  • 75 g morcov ras
  • 125 g file de somon
  • Piper
  • 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriţă amestec de condimente pentru peşte
  • 1/2 pachet orez chinezesc
  • coaja rasă de la o lămâie

Preparare:

Fierbeţi circa 100 ml apă într-o tigaie mare. Adăugaţi legumele, acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi-le circa 3 minute. Spălaţi somonul cu apă rece, ştergeţi-l pe un şervet de bucătărie şi condimentaţi-l cu piper, încingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi peştele circa. 2 minute pe fiecare parte.

Condimentaţi-l cu amestec de mirodenii pentru peşte, acoperiţi-l cu un capac şi lăsaţi-l să fiarbă înăbuşit circa 5 minute. Turnaţi orezul peste amestecul de legume, acoperiţi-l cu un capac şi fierbeţi-l circa 3 minute (eventual turnaţi puţină apă).

La final, condimentaţi orezul cu legume şi serviţi-l împreună cu somonul. Ornaţi-l cu puţină coajă de lămâie.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • somon cu orez si legume

1 comentariu

  1. Ador somonul, trebuie neaparat sa incerc reteta voastra de somon cu orez si legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.