File de somon cu pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de file de somon cu pesto din: bulbi de fenicul, sare, piper, rosii, file de somon, fulgi de ovaz, pesto, ceapa, unt, supa de legume, rozmarin, suc de lamaie si parmezan.

Ingrediente:File de somon cu pesto

  • 2 bulbi de fenicul
  • sare
  • piper
  • 200 g roşii cherry
  • 600 g file de somon
  • 70 g fulgi de ovăz
  • 7 linguri pesto
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 300 ml supă de legume
  • 1 linguriţă rozmarin tocat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 70 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă feniculul, se spală şi se taie sferturi. Se îndepărtează cotorul tare; restul se taie fâşii. Se taie ceapa jumătăţi şi apoi felii. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă feniculul şi se căleşte 3-4 min.

Se toarnă supa şi se mai lasă să fiarbă 3-4 min. Se aşază feniculul într-o formă de sufleu, cu roşiile şi rozmarinul. Se sărează şi se piperează.Se spală, apoi se şterge peştele, se sărează şi se piperează.

Se stropeşte cu suc de lămâie, apoi se aşază pe legume. Se amestecă fulgii de ovăz cu parmezan şi pesto şi se repartizează peste peşte. Se coace totul la cuptor 20-25 minute, până ce se rumeneşte.

File de somon cu pesto

File de somon cu pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.