Somon – Beneficii asupra sanatatii si retete. Somonul este un tip de pește renumit pentru gustul său delicat și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este bogat în nutrienți și conține o varietate de substanțe nutritive importante, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru dieta ta. Iată câteva dintre principalele beneficii pentru sănătate ale consumului […]
File de somon cu tăitei
PrinteazaFile de somon cu tăitei din: fileuri de somon, taitei de orez, dovlecei, ardei gras, smantana, nucsoara, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon
- 200 g tăiţei de orez
- doi dovlecei
- un ardei gras roşu
- un ardei gras galben
- 300 ml smântână
- un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
- suc de lămâie
- sare, piper
- mărar
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Fileurile de somon se spală şi se şterg de apă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtiie de copt, se presară sare, piper şi pudră de nucşoară, se introduc în cuptorul încins şi se lasă 15-20 de minute, la foc potrivit.
Ardeii graşi se spală, se taie fâşii subţiri, apoi cubuleţe şi se pun într-un castron.
Dovleceii se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri, se condimentează şi se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei de măsline.
Intr-un castronel se pun smântână, sarea şi piperul după gust, mărar tocat, o lingură de suc de lămâie şi o lingură de ulei de măsline.
Se mixează totul până capătă aspectul unui sos, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece, zece minute.
Tăiţieii de orez se fierb, se amestecă bine cu ardeii tocaţi, feliile de dovlecei, sarea, piperul şi se servesc alături de fileurile de somon, stropite cu sosul alb.
File de somon cu tăitei
Somon copt în unt cu sparanghel
Somon copt în unt cu sparanghel din: fileuri de somon, sparanghel, sare, piper, unt. Această rețetă de somon copt în unt cu sparanghel este o opțiune excelentă pentru dieta keto, deoarece are un conținut scăzut de carbohidrați și un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și proteine. Somonul este o sursă bogată de acizi grași omega-3, […]
Pofta buna!