Rulouri de somotei cu sparanghel din: somotei, bacon, ulei, vin, usturoi, ierburi de Provence, sparanghel. Ingrediente: 4 fileuri de somotei 100 g bacon feliat 4 linguri ulei de măsline 1 păhărel vin alb 1 căţel de usturoi ierburi de Provence 400 g sparanghel vârfuri Mod de preparare: Fileurile se pun între 2 straturi de […]
File de somotei cu sos
PrinteazaFile de somotei cu sos din: file de somotei, morcovi, portocale, unt, lamaie, lichior, sare, piper.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
Peștele furnizează o varietate de minerale esențiale, cum ar fi iod, fier, zinc, magneziu și fosfor. Aceste minerale sunt importante pentru funcționarea normală a organismului.
- 400 g file de somotei
- 200 g morcovi
- 2 portocale
- 50 ml lichior de caise
- 50 g unt
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fileurile de somotei se prăjesc la grătar.
Sosul de morcov şi portocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu morcovii întregi (care în prealabil au fost fierţi). După 3-4 minute se adaugă portocalele tăiate în cubuleţe.
Se mai călesc 3-4 minute, după care se adaugă lichiorul de caise şi zeama de lămâie. Se toarnă sosul cald peste peşte si se serveste.
Pofta buna!
poate iti place si:
File de somotei cu sos de morcovi şi portocale
File de somotei cu sos de morcovi şi portocale Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi portocalele se prepară în modul următor: […]
Peste – beneficii consumului de peste si retete
Peste – beneficii consumului de peste si retete. Carnea de pește este o sursă bogată de nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva aspecte importante despre carne de pește și beneficiile sale: Proteine de calitate: Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, […]
Pofta buna!