File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

Printeaza

File de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 1 kg file de ton
  • 150 g supă de peşte
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 10 ml sos de soia
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g zahăr
  • 25 ml sake
  • 25 g ghimbir
  • 30 g faină albă
  • 10 g zahăr pudră
  • sare

legume:

  • 1 kg broccoli
  • 500 g vinete
  • 30 g faină albă
  • 500 ml Pinot Noir
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • pătrunjel,
  • câteva frunze de busuioc
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

decor:

  • icre uscate

 

Mod de preparare:

Taie vinetele rondele, presară-le cu sare şi lasă-le 10 minute. Tăvăleşte-le prin faină şi prăjeşte-le pe ambele părţi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei de măsline încins.

Intr-o cratiţă, prăjeşte în 2 linguri de ulei încins un căţel de usturoi necurăţat şi ceapa tocată, pune vinetele prăjite şi toarnă vinul peste ele. Presară busuiocul tocat.

Desfa broccoli în bucheţele şi opăreşte-le câteva minute în apă clocotită cu un praf de sare. Scurge-le şi pune-le peste vinete.

Pune sare pe fileurile de ton şi presară-le cu ghimbir ras, faină şi zahăr pudră. Incinge 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, pune căţelul de usturoi cu coajă şi prăjeşte rapid bucăţile de peşte.

Toarnă într-o cratiţă supa de peşte, zahărul şi sake-ul, adaugă sosul de soia şi lasă totul să fiarbă.

Când sosul a scăzut la jumătate, adaugă fileurile de peşte. Preparatul este gata când peştele a absorbit aproape în totalitate sosul şi s-a caramelizat la suprafaţă.

Aşază în centrul farfuriilor rondele de vinete şi bucheţele de broccoli, aranjează deasupra fileurile de peşte şi toarnă peste ele sos. Decorează cu câteva feliuţe de icre uscate.

 

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Uite o sa incerc sa fac si eu file-ul de ton cu vinete si broccoli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.