File de ton marinat, la grătar
PrinteazaFile de ton marinat, la grătar din: file de ton, rozmarin, ulei de masline, ceapa verde, ardei copt, anghinare, ciuperci, busuioc si lamaie.
Ingrediente:
- 180 g file de ton
- rozmarin proaspat
- ulei de masline
- 20 g ceapa verde
- 80 g ardei copt
- 80 g anghinare
- 30 g ciuperci de padure
- busuioc proaspat
- lamaie
Mod de preparare:
Se marinează file-ul de ton cu ulei de măsline, rozmarin, lămâie, sare şi piper.
Se frige pe ambele părţi pe grătarul bine incins. Anghinarea se curăţă, se opăreşte în apă cu sare şi vin alb.
Ardeii graşi se coc şi se marinează. Ciupercile de pădure se sotează în unt.
Se montează pe farfurie legumele, tonul, emulsia de busuioc şi se decorează cu lămâie proaspătă.
File de ton marinat la grătar
Pofta buna!
da, prima data cand iau ton, asa il fac 🙂