File vienez

Printeaza

Un kilogram de carne slabă de porc (sau carne amestec porc cu vită, ori piept de pasăre) o treci prin maşina de tocat împreună cu 150 grame franzelă înmuiată, 100 grame ceapă tocată şi călită cu două linguri de ulei.

La tocătură adaugi trei ouă crude, sare, piper, enibahar, nucşoară şi boia şi amesteci bine, până devine o pastă. Pregăteşti o tavă lungă şi îngustă, o ungi cu ulei, untură sau margarină şi aşezi jumătate din tocătură.

Cureţi de coajă cinci ouă fierte tari şi le introduci de-a lungul tocăturii, aşezate cap la cap, şi deşerţi şi restul tocăturii, dându-i forma unui salam, pe care îl ungi cu ulei deasupra.

Introduci apoi tava în cuptorul bine încins, unde laşi 20 de minute, pentru a se forma o crustă deasupra, apoi reduci focul şi mai laşi cam o oră, ca să se rumenească frumos. File-ul îl poţi servi cald sau rece, cu legume şi cartofi.

File vienez

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.