File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

Printeaza

O reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz, cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel, smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie.

Ingrediente:File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

  • 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri
  • frunzele de la o legătură mică de cimbru proaspăt
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • ulei de măsline
  • un cubuleţ de unt
  • un pahar de vin alb
  • 500 g fasole boabe albă din conservă, de bună calitate, scursă şi clătită
  • o mână mică de frunze de pătrunjei, tocate mărunt
  • o lingură de smântână
  • ulei de măsline extravirgin cu gust piperat
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 fileuri de vită de câte 200 g, cu grosimea de 3-4 cm
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu fundul gros, căliţi prazul, cimbrul şi usturoiul cu puţin ulei de măsline şi o bucăţică de unt, la foc mic, circa 20 de minute. Când legumele s- au înmuiat, măriţi focul şi adăugaţi vinul alb. Aduceţi-I la fierbere, apoi adăugaţi fasolea şi puţină apă, pentru ca boabele să fie acoperite de lichid. Fierbeţi la foc mic 5-10 minute, până când fasolea devine moale şi cremoasă. Adăugaţi pătrunjelul, smântână, nişte ulei de măsline extravirgin şi gustaţi ca să vedeţi dacă e destul de condimentat.

Incingeţi bine o tigaie cu grătar, condimentaţi fileurile şi ungeţi-le cu ulei de măsline. Frigeţi-le câte 2-3 minute pe fiecare parte (dacă vreţi să rămână în sânge). Puteţi să le lăsaţi şi mai mult, după dorinţă. Scoateţi fileurile pe un platou şi lăsaţi-le să stea 5 minute.

Stoarceţi peste ele nişte zeamă de lămâie şi stropiţi-le cu puţin ulei de măsline extravirgin. Tăiaţi fileurile în felii groase. Rep’artizaţi fasolea cremoasă în farfurii şi puneţi carnea deasupra, împreună cu zeama care s-a scurs din ea.

File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.