File de vită cu smochine

Printeaza

File de vită cu smochine

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de file de vită
  • 4 felii de foie gras
  • 6 smochine
  • 50 ml coniac
  • 50 ml suc de portocale
  • 2 steluţe de anason
  • 100 ml frişca lichidă
  • 30 g unt
  • 1 lingură de făină
  • sare, piper măcinat

 

Mod de preparare:

File de vită cu smochine: Se dau feliile de fois gras prin făină. Se spală şi se usucă smochinele.

Patru dintre ele se taie în sferturi şi se păstrează. Celelal­te 2 se taie bucăţi. Se topeşte jumătate din unt într-o cratiţă.

Se adaugă bucăţile de smochine, co­niacul, sucul de portocale şi 1 ste­luţă de anason.

Se fierb la foc mic, timp de 10 minute, amestecând continuu. Se scoate anasonul şi se mixează fin sosul.

Se păstrează la cald. Se varsă frişca lichidă într-o cratiţă. Se lasă pe foc până dă în clocot.

Se ia de pe foc, se adaugă sare şi piper după gust, 1 steluţă de anason şi se acoperă. Se lasă să infuzeze

. Se topeşte restul de unt într-o tigaie de teflon şi se încălzeşte în acelaşi timp o altă ti­gaie.

Se pun bucăţile de file de vită în tigaia cu unt şi se călesc câte 3 minute pe fiecare parte (ca să fie în sânge) sau 4-5 minute pentru o carne mai bine făcută. I

n acest timp, se călesc feliile de fois gras în cea de-a doua tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte. Se scot şi se pun pe hârtie absorbantă.

Se pun feliile de file pe farfurii. Se aşază deasupra feliile de fois gras. Se toarnă sosul cald, apoi sosul de frişca lichidă.

Se decorează cu sfer­turile de smochine şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.