File de vita cu ulei de masline, whisky si piper
PrinteazaFile de vita cu ulei de masline si piper din: file de Aberdeen Angus, ceapa, piper negru, ulei de masline, whisky, apa, sare.
- 2 bucăţi de file de Aberdeen Angus de 150 g fiecare
- 60 g ceapă mică
- 60 g piper negru proaspăt răşnit
- 3 linguri de ulei de măsline
- puţin whisky
- apă
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie feliuţe subţiri. Se aşază într-o tigaie cu mâner lung, care se pune pe jar, se stropeşte cu puţină apă şi se lasă aşa cu capacul pus.
Intre timpj se taie carnea şi se introduce piperul în ea. După ce sucul cepei s-a evaporat pe. jumătate, se toarnă uleiul de măsline în tigaie şi, după ce s-a încins bine, se adaugă carnea.
Se întoarce după 2 minute, se sărează, se întoarce pe cealaltă parte şi se sărează din nou. Când fileul este gata, se stropeşte cu whisky şi se serveşte neîntârziat această carne, care se topeşte în gură.
File de vita cu ulei de masline, whisky si piper
Pofta buna!