File de vitel si pui cu lamaie
PrinteazaFile de vitel si pui cu lamaie din: file de piept de pui, supa de pui, foi de dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si sare.
Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi moi, vitelul este adesea preferat pentru preparatele gătite rapid.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.
- 800 g file de vitel
- 800 g file de piept de pui
- 2 l supa de pui
- foi de dafin
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 linguri suc lamaie
- 4 galbenusuri
- 2 morcovi
- 100 g unt
- 200 g mazare
- zahar
- sare
Mod de preparare:
Speli şi ştergi carnea. Dai la fiert supa şi pui în ea coaja de lămâie, foi de dafin şi piper. Adaugi carnea de viţel şi laşi să fiarbă înăbuşit 25 minute.
Carnea de pui o adaugi peste 15 minute, iei vasul de pe foc şi mai laşi carnea să stea acolo 20 minute.
Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai rondele. într-o crăticioară fierbi morcovii şi mazărea cu puţină sare.
Topeşti untul. Baţi gălbenuşurile într-un vas pe bain-marie cu untul şi supaîn care ai fiert carnea. Adaugi sucul de lămâie şi zahărul.
O poţi servi alături de o garnitură de cartofi natur.
File de vitel si pui cu lamaie
Poftă bună!