File de vitel in sos de vin alb
PrinteazaFile de vitel in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, unt, piper.
- 1 file de viţel
- 200 g foie gras
- 100 g carne macră de viţel tocată
- 200 g pâine ţărănească
- 1 căţel de usturoi
- 1 prapur de porc
- 2-3 frunze de rozmarin
- 1 crenguţă de cimbru
- sare
Pentru sos:
- 5 cepe mici
- 5 căţei de usturoi
- 500 ml vin alb
- 500 ml supă de legume
- 500 ml supă concentrată de viţel
- 50 g unt
- piper alb
Mod de preparare:
Taie ficatul cuburi şi căleşte-l într-o tigaie încălzită în prealabil, cu puţină sare, usturoiul, cimbrul şi rozmarinul.
După câteva minute, adaugă pâinea tăiată cubuleţe, ca să absoarbă grăsimea în exces.
Lasă la răcit, adaugă carnea tocată de viţel şi amestecă.
Despică fileul de viţel cu un cuţit ascuţit şi presară-l cu sare, după gust. Umple-l cu compoziţia obţinută şi înfaşoară-l strâns în prapur.
Taie ceapa şi usturoiul feliuţe subţiri şi pune-le într-o tigaie cu puţin unt topit până încep să se înmoaie.
Adaugă piper, după gust, şi vinul. Lasă la fiert până când acesta se evaporă, apoi toarnă supa de legume.
Fierbe în continuare până când lichidul scade, adaugă supa concentrată de viţel şi trece totul prin sită.
Intr-o cratiţă cu ulei încins, prăjeşte fileul pe toate părţile, apoi dă-l la cuptor pentru 15 minute, la 180° C.
Lasă-l să se odihnească 20 de minute, apoi taie în formă de cilindru.
Pune bucăţile de carne rulate pe farfurii şi toarnă peste ele puţin sos de vin.
Poftă bună!