Filet de boeuf Wellington
PrinteazaFilet de boeuf Wellington
- 1,2 kg fileu de vita
- 125 g unt
- 2 pachete de aluat frantuzesc
- 1 cutie mare de ciuperci
- 10 g trufa (optional)
- cutie mica de paté de foie gras
- 1 pahar de Madera (sau Porto),
- 1 paharel de cognac
- 1 ou
- sare, piper, nucsoara
Mod de preparare:
Se presara fileul cu un praf de nucsoara si unul de piper, se lasa la rece cel putin 2 ore. Timp de 10 minute, se rumeneste fileul intr-o tigaie cu putin unt, pe toate partile, se flambeaza cu cognac, se scoate si se da deoparte sa se racoreasca. Se scoate sfoara si se despica pe lungime, dar nu de tot.
Se deglaseaza tigaia cu Madera, se da focul mic si se lasa sa scada putin, pina atinge o consistenta usor onctuoasa, se adauga 1/2 trufa taiata feliute (daca e de la borcanel se pune si un pic de suc). Se da focul la minim si se leaga sosul cu 50 g de unt taiat bucatele, amestecind tot timpul cu telul. Se pastreaza sosul la cald.
In restul de unt, se inabusesc ciupercile tocate pina nu mai iese zeama din ele. Se da deoparte, se amesteca cu restul de trufa taiata felii si se umple fileul cu acest amestec.
Se inchide la loc muschiul si se tartineaza peste tot cu paté de foie gras. Se intinde foaia de aluat, se pune fileul la mijloc, se umezesc marginile cu un pic de ou batut, se infasoara in jurul fileului. Daca ramin resturi de aluat, se pot folosi pentru decorat.
Se unge cu ou batut si se da la cuptor (190°C) 25 minute. Se scoate, se taie felii si se prezinta sosul alaturi.Ca garnitura, se pot servi soté de morcovi, ciuperci la cuptor, castane fierte sau manunchiuri de fasole verde infasurate in fisii subtiri de costita afumata si apoi fierte la vapori.
Pofta buna!