Filet mignon cu coniac
PrinteazaFilet mignon cu coniac din: muschi de vita, ulei, coniac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper.
- 400 g muschi de vita
- 30 ml ulei
- 30 ml coniac
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 3 fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi spalati-o si uscati-o cu ajutorul unui servetel de unica folosinta din hartie. Taiati carnea in doua bucati egale. Puneti la incins o tigaie, apoi adaugati-i uleiul. Lasati uleiul sa se incinga.
Cand uleiul s-a incins, adaugati carnea de vita. Prajiti carnea de vita pe o parte timp de maxim 2 minute la foc iute, apoi intoarceti-o si prajiti-o pentru inca 2 minute. Este foarte important sa prajiti carnea si pe laterale, in acelasi mod in care ati prajit-o pe cele doua parti.
Incingeti cuptorul la 250 de grade Celsius.
Cand cuptorul s-a incins, introduceti carnea la copt pentru un sfert de ora. Dupa ce timpul s-a scurs, curatati ceapa, tocati-o marunt si lasati-o sa se caleasca la foc iute pe aragaz alaturi de carnea de vita.
Cand ceapa si-a schimbat culoarea, puteti adauga coniacul. Lasati intregul preparat la fiert pana cand se evapora cognacul.
Se serveste alaturi de sosul in care a fiert cu patrunjel tocat marunt presarat deasupra.
Pofta buna!