Filet mignon cu sos de vin

Printeaza

Filet mignon cu sos de vin din: filet mignon, cartofi, salvie, ulei, unt, faina, zahar, ceapa, morcov, vin.

Ingrediente:Filet mignon cu sos de vin

  • 4 cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi (1 kg)
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • frunze de salvie
  • sare şi piper negru măcinat
  • 4×175 g filet mignon

Pentru sos:

  •  un cub de unt
  • 1 ceapă, curăţată şi tăiată mărunt
  • 1 morcov curăţat şi tăiat mărunt
  • 200 ml vin roşu
  • 400 ml supă de vită
  • 2 linguri cu unt amestecate cu 2 linguri de făină
  • un praf de zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru sos, încălzeşte untul într-o tigaie, adaugă ceapa şi morcovul şi găteşte-le la foc mediu timp de 5 minute. Adaugă vinul şi supa şi fierbe timp de 10-15 minute, până când sosul se reduce la jumătate. Adaugă amestecul de unt şi făină pentru a-l îngroşa.

Asezonează după gust şi adaugă şi zahărul.

Intre timp, fierbe cartofii timp de 15 minute, scurge-i bine şi usucă-i. Pune 1 lingură cu ulei într-o tigaie, adaugă frunzele de salvie şi prăjeşte-le până se rumenesc, la tigaia de pe foc, scoate frunzele de salvie şi pune cartofii. Pisează-i şi amestecă-i cu uleiul aromat.

Asezonează din belşug.

Unge carnea cu uleiul rămas şi asezoneaz-o bine. încălzeşte un grătar şi coace carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Adaugă sucul rămas de la prăjirea cărnii în sosul de vin.

Serveşte friptura cu piure de cartofi şi sos de vin, garnisite cu frunze de salvie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.