Filet Mignon cu sos de vin rosu
PrinteazaO reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de rapita, unt, vin rosu, sare si piper.
- 4 fileuri de vita
- ulei de rapita
- 40 grame unt
- 500 ml vin rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa o indepartezi cu ajutorul unui cutit ascutit. Lasa apoi carnea sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute si chiar mai mult, in functie de grosimea fileurilor.
Intr-un bol amesteca uleiul de rapita cu sare si piper. Adauga si carnea si unge bine cu ulei si sare. Incinge ulei intr-o tigaie si adauga fileurile. Da focul mai mic si lasa carnea timp de 5 minute, fara sa o atingi. Intoarce pe partea cealalta si mai lasa 2 minute. Scoate apoi din tigaie, inveleste intr-o folie de aluminiu si lasa sa se odihneasca.
Toarna vinul in tigaie si da focul mare. Fierbe pana cand sosul isi reduce cantitatea cu un sfert. Da apoi focul mai mic si mai lasa 10 minute. Adauga si untul si asezoneaza cu sare si piper.
Toarna apoi sosul peste fileuri. Asezoneaza cu sare si piper. Filet Mignon cu sos de vin rosu se serveste ca atare sau cu diverse garnituri.
Filet Mignon cu sos de vin rosu
Pofta buna!