Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de macaroane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată

Printeaza

Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de macaroane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată din: file de porc, macaroane, ciuperci, limba afumata, cascaval, oua, sos alb, varza de bruxelles, sare, piper, ceapa, rosii, cimbru, unt, faina, foi de dafin, vin.

 

Ingrediente:

  • 800 g file de porc
  • 250 g macaroane
  • 200 g ciuperci
  • 100 g limbă afumată
  • 50 g caşcaval
  • 3 ouă
  • 2 linguri sos alb
  • 400 g varză de Bruxelles
  • sare
  • piper
  • 1 /2 ceapă
  • 400 g roşii
  • cimbru
  • 120 g unt
  • 1 /2 lingură făină
  • 1 foaie dafin
  • 1 pahar vin

 

Mod de preparare:

Fileul întreg se fierbe cu apa şi foaia de dafin timp de 30 -35 minute.

Se strecoară apoi fileul şi se pune într-o tavă adîncă.

Se toarnă vinul peste file şi se dă la cuptor timp de 20-25 minute.

Intre timp, se face budincă cu macaroanele fierte, tăiate, amestecate cu limba şi ciupercile tăiate ambele julien, sosul alb, caşcavalul ras şi ouăle.

Se ung bine cu unt 6-8 forme de şarlotă (pe număr de persoane) se umplu cu macaroanele (preparate pentru budincă) şi se dau la cuptor circa 30 minute într-o tavă în baie de apă (bain mărie).

Se taie fileul şi se aranjează pe platou garnisit cu budincile răsturnate, varza de Bruxelles fiartă şi sotată în unt.

Separat se serveşte sosul de roşii preparat din rîntaş blond (din unt, făină, cimbru, sare, ceapă tocată şi puţin zahăr), zeama din tava în care a fiert fileul şi roşiile tăiate.

Se fierbe timp de 20 minute şi se dă prin sită.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.