Fileu de salau cu sos de vin
PrinteazaFileu de salau cu sos de vin din: fileuri de salau, ceapa, vin, unt, faina, ou, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 4 fileuri salau
- 1 ceapa
- 1 pahar vin alb
- 50g unt
- 10g faina
- 1 galbenus ou
- 200g smântâna
- 1 leg. patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si sarea.
Se lasa sa fiarba acoperit 10 minute, apoi se scot fileurile si se tin la cald, iar zeama in care au fiert se strecoara. Se incalzeste untul, amestecându-l pe foc cu faina, fara ca aceasta sa prinda culoare.
Se stinge cu zeama strecurata si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute, amestecând mereu. Se leaga apoi sosul cu galbenusul, se amesteca cu smântâna si se toarna peste rulourile tinute la cald.
Se serverste pe platou sau pe farfurie si se garniseste cu rosii mici, inabusite in unt.
Se scot scobitorile.
Pofta buna!