Fileu de vita cu garnitura de orez
PrinteazaFileu de vita cu garnitura de orez din: fileu de vaca, faina, boia, ulei, unt, ceapa, ciuperci albe, concentrat de tomate, bulion de carne de vita, smantana, coniac, sare, piper.
- 500 g fileu de vaca
- 2 linguri faina
- 1 lingura boia
- 3 linguri ulei
- 80 g unt
- 4 cepe taiate solzisori
- 500 g ciuperci albe
- 2 linguri concentrat de tomate
- 250 ml bulion de carne de vita
- 125 ml smantana
- 1 lingura coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se întinde carnea cu un făcăleţ, apoi se taie în mici fâşii de 4-5 cm, în sensul fibrelor. Se amestecă într-o salatieră 1 lingură de făină cu boia şi jumătate de linguriţă de sare. Se adaugă bucăţile de carne şi se amestecă.
Se căleşte în tigaie carnea în ulei fierbinte. Se păstreză la cald. Se căleşte ceapa în jumate din unt şi se adaugă ciupercile, care se călesc şi ele timp de 4 minute. Se pune amestecul la cald lângă carne. Se topeşte restul de unt în cratiţă şi se adaugă restul de făină.
Se amestecă bine, timp de 4-5 minute, la foc mic. Se adaugă concentratul de tomate şi bulionul de carne. Se aduce la fierbere, amestecând pentru ca sosul să devină onctuos şi se lasă să se îngroaşe amestecând. Se adaugă carnea şi legumele şi se amestecă.
Se adaugă smântână, coniacul, sare şi piper. Se încălzeşte la foc mic. Se serveşte fierbinte cu garnitură de orez.
Fileu de vita cu garnitura de orez
Pofta buna!