Fileuri de anşoa picante
PrinteazaO reteta delicioasa de fileuri de ansoa picante din: fileuri de ansoa, porumb baby, ceapa verde, usturoi, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, fenicul, frunza de dafin, sare si piper.
- 500 g fileuri de anşoa
- 500 g porumb baby
- o legătură ceapă verde
- doi căţei de usturoi
- o lămâie
- 125 ml ulei de măsline
- 125 ml vin alb sec
- un fenicul
- un ardei iute
- o frunză de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun ceapa verde spălată şi tăiată rondele, ustu¬roiul pisat, vinul alb, coaja rasă şi sucul de lămâie. Se adaugă frunza de dafin, uleiul de măsline, ardeiul iute tocat mărunt şi jumătate din fenicul tăiat cubuleţe.
Se fierb la foc mediu până ce amestecul scade puţin, se adaugă fileirile de anşoa curăţate de oase şi se acoperă cu un capac.
Se lasă să se răcească, apoi se introduc la rece pentru minimum douăsprezece ore. Porumbul baby se fierbe în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească într-o strecurătoare, se înfăşoară cu fileurile de anşoa scoase de la rece şi se aşaz~ pe un platou.
Restul de fenicul se taiejjfelii subţiri sau julien, se pretară sare, se lasă să stea zece mirlute, apoi se serveşte alături de filejjrile de anşoa şi porumb.
Cu cât fileurile de anşoa sunt lăsate mai mult la marinat, cu atât vor avea un gust mai bun.
Fileuri de anşoa picante
Pofta buna!