Fileuri de calcan cu busuioc
PrinteazaO reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă, uşor digerabilă. Calcanul e o specie destul de comună în Marea Mediterană şi în oceanul Atlantic de Est.
- 1 calcan de 1 kg
- 4 dl lapte
- 2 felioare de tămâie
- 1 legătură de busuioc
- 3 roşii de salată
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Clătiţi calcanul şi puneţi-l într-o cratiţă, aco- periţi-l cu apă şi adăugaţi laptele, cinci saq şase boabe de piper şi două felioare de lămâie. Daţi-I în clocot 7 minute. Scoateţ peştele din cratiţă, înlăturaţi pielea şi oasele, tăiaţi-l fileuri şi lăsaţi-l deoparte.
Curăţaţi şi spălaţi busuiocul, stoarceţi-i sucul cu o centrifugă, apoi emulsionaţi-l cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline, cu sare şi cu un vârf de cuţit de piper.
Curăţaţi şi spălaţi roşiile, tăiaţi-le felioare rotunde subţiri şi aranjaţi-le pe farfurii. Puneţi alături fileurile de calcan, stropiţi totul cu emulsia de busuioc, apoi serviţi.
Fileuri de calcan cu busuioc
Poftă bună!