Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii
PrinteazaO reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 4 fileuri de calcan (220 g fiecare)
- 1, 5 g faină albă
- 10 frunze de mentă
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 400 g roşii cherry
- 1/2 pahar vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă de piele fileurile de calcan şi, cu un cuţit bine ascuţit, taie-le fâşii subţiri. Impleteşte fâşiile de peşte şi fixeză la capete cu scobitori. Acoperă-le cu folie alimentară şi pune-le în frigider.
Spală roşiile cherry, taie-le sferturi şi pune-le într-un castron. Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte în el 1 căţel de usturoi curăţat, adaugă împletiturile de peşte tăvălite prin faină şi prăjeşte-le bine, întorcându-le cu grijă pe toate părţile.
Pune sare, piper, după gust, şi coaja de lămâie tăiată fâşiuţe foarte subţiri. Toarnă zeama de lămâie şi vinul şi lasă să fiarbă până când acestea se evaporă.
Scoate împletiturile de peşte din tigaie pe prosoape absorbante. Pune roşiile cherry în tigaia în care ai prăjit peştele, adaugă 5 frunze de mentă tocate, amestecă, potriveşte gustul de sare şi piper şi fierbe-le 2-3 minute.
Aşază împletiturile de peşte pe un singur platou, pune printre ele roşiile şi decorează cu restul de frunzuliţe de mentă.
Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii
Pofta buna!