Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de fileuri de dorada cu salvie si ceapa rosie din: galbenusuri, ou, albus, zahar, faina, baton vanilie, maraschino, frisca, iaurt, foi de gelatina, capsune, physalis si afine.
- 5 gălbenuşuri
- 1 ou mic
- 100 g albuş
- 385 gzahăr
- 135 g făină
- 1/2 baton de vanilie
- 5 linguri de maraschino
- 2,5 dl frişcă lichidă, proaspătă
- 250 g iaurt natural
- 14 g foi de gelatină
- 250 g căpşune
- 6 physalis
- 12 afine
Mod de preparare:
Coaceţi cepele întregi (fără să le curăţaţi) în cuptorul încălzit la 170°C, circa 1 oră şi jumătate. Când sunt gata, curăţaţi-le, tăiaţi-le felioare şi stropiţi-le cu ulei de măsline şi oţet, apoi săraţi şi piperaţi.
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i felii groase cam de jumătate de centimetru şi fierbeţi-i în apă clocotită sau la aburi, circa zece minute. Scurgeţi-i bine şi dregeţi-i cu ulei, oţet, sare şi piper.
Controlaţi cu grijă fileurile de doradă şi scoateţi eventualele oase cu o pensetă. Treceţi fileurile prin laptele pus într-un vas termorezistent, scurgeţi-le şi daţi-le prin făină. Presăraţi deasupra salvia tocată (păstraţi câteva frunzuliţe pentru ornat) şi rumeniţi-le într-o tigaie mare cu câteva linguri de ulei încins bine.
Aranjaţi cepele şi cartofii pe farfurii, deasupra lor fileurile de doradă şi eventual ornaţi cu câteva frunzuliţe de salvie şi cu felioare de roşii.
Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie
Poftă bună!