Fileuri de hering cu legume
Printeaza
- 800 g fileuri de hering
- 200 g morcovi baby
- 400 g ciuperci
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- 150 g mazăre
- 100 g boabe de porumb
- o lingură de pastă de tomate
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc pînă devin aurii. Se adaugă morcovii, mazărea, sarea, piperul şi o cană de apă.
Se lasă să fiarbă pînă cînd morcovii pdt fi pătrunşi de dinţii unei furculiţe, se adaugă ciupercile şi se lasă să mai fiarbă 15 minute. Se adaugă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, se condimentează dacă mai este nevoie, se presară mărar tocat şi se mai lasă să fiarbă cinci minute.
Se opreşte focul, se adaugă boabele de porumb, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească puţin. Fileurile de hering se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, avînd grijă să nu se sfărîme şi se servesc alături de legumele calde, presărate cu mărar tocat.
Fileurile de hering se mai pot pregăti în cuptor sau pe un grătar.
Poftă bună!