Fileuri de hering cu legume

Printeaza

 

Ingrediente:Fileuri de hering cu legume

  • 800 g fileuri de hering
  • 200 g morcovi baby
  • 400 g ciuperci
  • o ceapă
  • un căţel de usturoi
  • 150 g mazăre
  • 100 g boabe de porumb
  • o lingură de pastă de tomate
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc pînă devin aurii. Se adaugă morcovii, mazărea, sarea, piperul şi o cană de apă.

Se lasă să fiarbă pînă cînd morcovii pdt fi pătrunşi de dinţii unei fur­culiţe, se adaugă ciupercile şi se lasă să mai fiarbă 15 minute. Se adaugă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, se condimentează dacă mai este nevoie, se presară mărar tocat şi se mai lasă să fiarbă cinci minute.

Se opreşte focul, se adaugă boabele de porumb, se aco­peră cu un capac şi se lasă să se răcească puţin. Fileurile de hering se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, avînd grijă să nu se sfărîme şi se servesc alături de legumele calde, presărate cu mărar tocat.

Fileurile de hering se mai pot pregăti în cuptor sau pe un grătar.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.