Fileuri de pastrav picant la gratar
PrinteazaO reteta delicioasa de fileuri de pastrav picant la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie, frunze de salata si rosii.
- 4 fileuri de păstrăv, 125 g fiecare
pentru marinată:
- 1 linguriţă concentrat de tamarin,
- 1/2 linguriţă praf de chilii
- 1 lingură coriandru proaspăt tocat
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă cumin măcinat
- 2 linguriţe pastă de usturoi sau usturoi zdrobit
- sare
- puţin ulei pentru uns
ornare:
- coriandru proaspăt
- 1 lămâie
garnitură:
- frunze de salată
- roşii
Mod de preparare:
Se pun fileurile unul lângă altul pe un singur strat, cu pielea în jos, într-o cratiţă adâncă de inox. Pentru prepararea marinatei, se amestecă, într-un castron, tamarinul cu 2 linguri de apă fierbinte. Dacă nu se dizolvă, atunci se trece vasul în bain-marie amestecând pentru a se dizolva. Apoi se lasă la răcit.
Se adaugă chilii, coriandrul tocat şi cel măcinat, cumin, usturoi şi sare după gust la apa cu tamarin. Folosind o lingură, se întinde marinata peste peşte, astfel încât să-l acopere complet. Se lasă la marinat 30 de minute.
Se încălzeşte foarte bine grătarul din cuptor Se acoperă o tigaie cu folie şi se unge cu puţin ulei. Se pune peştele pe folie şi se ţine sub grătar 5 minute sau până când se fărâmiţează uşor
Se scot fileurile de pe grătar şi se ornează cu câteva frunze de coriandru proaspăt şi cu lămâie, tăiată în sferturi. Se serveşte cu salată de diverse tipuri şi roşii.
Tamarinul este un fruct tropical, acrişor şi se comercializează în magazine cu specific asiatic, sub formă de concentrat în sticle sau sub formă de pulpă. In loc de tamarin, se poate prepara un amestec din 1 lingură suc de lămâie şi 1 lingură apă.
Fileuri de pastrav picant la gratar
Poftă bună!