Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei
PrinteazaO reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper.
- 500 g fileuri de păstrăv salmonat
- 3 dovlecei
- 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă
- 150 g pesmet
- 100 g făină
- 2 ouă
- 1 rămurică de cimbrişor
- 1 legătură de pătrunjel
- câteva fire de arpagic verde
- câteva frunze de mentă
- 1 lămâie
- ulei pentru prăjit
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, scoateţi partea din mijloc cu seminţele, apoi tăiaţi-i bucăţele. Daţi-i în clocot 1 minut în apă cu puţină sare, scurgeţi-i şi puneţi-i într-un castron. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mare pătrunjelul şi menta, păstrând deoparte câteva frunze, pentru ornat.
Curăţaţi şi spălaţi cimbrişorul şi arpagicul verde pe care îl veţi tăia beţişoare. Pregătiţi un sos citronette emulsionând sucul filtrat de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul şi ierburile aromatice tocate; turnaţi compoziţia peste dovlecei.
Impărţiţi fileurile de păstrăv în bucăţi de circa 7-8 cm lungime. Tocaţi mărunt alunele, puneţi-le pe o farfurie întinsă şi amestecaţi-le cu pesmetul. într-o tigaie, încingeţi ulei de prăjit din abundenţă.
Daţi uşor prin făină fileurile de păstrăv, trece- ţi-le prin oul bătut, apoi prin pesmet şi alune, apăsându-le pe farfurie în aşa fel încât amestecul să se lipească bine de peşte. Prăjiţi fileurile în uleiul încins, întorcându-le pe ambele părţi cu ajutorul unei palete.
Pe măsură ce sunt gata, scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie să se scurgă de grăsime. Potriviţi de sare şi aşezaţi-le pe farfurii, unele peste altele. Stropiţi peştele cu puţin sos citronette, puneţi alături dovleceii presăraţi cu frunzele de pătrunjel şi de mentă păstrate deoparte şi serviţi.
Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei
Pofta buna!