Fileuri de porc cu sos de mere
PrinteazaFileuri de porc cu sos de mere din: fileuri de porc, faina, unt, sare, praz, seminte de mustar, vin rosu, mere si smantana.
- 4 fileuri de porc
- 1 lingura de faina
- 2 linguri de unt
- sare
- 4 fire de praz tanar, spalat bine
- 1/2 lingurita seminte de mustar
- 2/3 cana de vin rosu
- 2 mere tari, curatate de coaja si de samburi si feliate
- 2/3 cana de smantana dulce nefermentata
Mod de preparare:
Dă carnea de porc prin făină. Topeşte untul într-o tigaie la foc med*iu-mare. Pune în tigaie carnea, asezonează cu puţină sare şi prăjeşte pe ambele părţi până când s-a rumeni. Pune în tigaie prazul şi lasă pe foc încă 3 minute. Adaugă seminţele de muştar, vinul şi lasă să fiarbă 10 minute, întorcând carnea de mai multe ori.
Adaugă feliile de măr şi smântână. Lasă pe foc timp de 3 minute sau până când sosul s-a îngroşat puţin.
Pofta buna!