Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii
PrinteazaFileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii din: salota, ceapa, usturoi, pulpe de rosii, ulei de masline, apa, busuioc uscat, rosie, fileuri de randunica de mare, sare si piper macinat.
- 1 salota
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 300 g pulpa de rosii congelata
- 2 linguri cu ulei de masline
- 25 cl de apa
- 4 varfuri de cutit cu busuioc uscat
- 1 rosie bine coapta
- 500 g fileuri de randunica de mare
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi şalota şi ceapa. Curăţaţi usturoiul şi scoateţi germenul, apoi tocaţi-l fin, cu ceapa şi şalota. Puneţi amestecul într-o crăticioară împreună cu pulpa de roşii şi cu 1 linguriţă cu ulei. Lăsaţi la fiert 2 minute, amestecînd continuu. Subţiaţi cu apă şi adăugaţi jumătate din cantitatea de busuioc. Puneţi la fiert şi lăsaţi pe foc, cu capac, 10 minute.
Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, scoateţi codiţa de la roşie. Opăriţi roşia 15 secunde, răciţi-o cu apă rece şi jupuiţi-o. împărţiţi roşia în două şi scoateţi seminţele. Tăiaţi cubuleţe pulpa roşiei. Mixaţi amestecul din crăticioară timp de 30 de secunde şi pa- saţi-l printr-o sită fină. Săraţi şi piperaţi, apoi puneţi roşia. Amestecaţi bine.
încălziţi o tigaie de teflon pe foc iute. Ştergeţi fileurile de peşte cu hîrtie absorbantă şi ungeţi-le cu ulei, cu o pensulă. Puneţi fileurile în tigaie, cu partea cu piele în jos, şi lăsaţi să se frigă 3 minute; întoarceţi-le, pudraţi cu restul de busuioc şi lăsaţi la fript încă 1 minut. Serviţi peştele cald, garnisit cu sosul de roşii.
Incoming search terms:
- randunica de mare
- https://www restaurantedelux ro/fileuri-de-randunica-de-mare-la-gratar-cu-sos-de-rosii html
Nici nu stiam ca exista randunica de mare …